1. Home
  2. Dabas för leverantörer och uppgiftslämnare
  3. Dabas Manual / Komma igång
  4. Dabas Manual III Artikelinställningar och artikelstruktur

Dabas Manual III Artikelinställningar och artikelstruktur

Lägg till nivå i din artikelhierarki

För att lägga till en ny nivå i en artikelhierarki öppnar man Artikelinställningar. Den hittar man under kugghjulen inne på artikeln.

Artikelinställningar

Artikelinställningar öppnas som ett lager över artikeln. Här kan man redigera artikelhierarkin, lägga till nya nivåer eller radera nivåer i hierarkin.

Redigera artikelhierarki

Vi får nu möjlighet att lägga till en nivå eller komponent där vi vill i artikelhierarkin. I exemplet nedan väljer vi att lägga till en nivå på mellan. Då dyker följande val upp: Välj befintlig artikel att koppla in, eller att skapa en ny artikelnivå.

Lägg till artikelnivå

Om vi väljer att koppla en befintlig artikel så dyker möjligheten upp att söka på GTIN eller artikelbenämning. Välj den artikel som du vill koppla in.

Sök och lägg till ett befintligt GTIN i artikelhierarkin

Om det är en helt ny artikel kan du skapa den härifrån.

Skapa ny artikelnivå

Ta bort nivå i din artikelhierarki

För att ta bort en nivå i din artikelhierarki trycker man på den röda ikonen till höger. Då försvinner nivån från din artikelhierarki.

Avsluta genom att trycka på Spara artikelinställningar.

Spara artikelinställningar

Ändra antal ingående förpackningar

Om man vill ändra antalet ingående artiklar i en befintlig artikelhierarki kan det göras under artikelinställningar. Skriv in nya antalet i följande vy i kolumnen ”Ingår med”.

Ändra antal överliggande eller ingående nivåer

Avsluta med att spara artikelinställningar. Då kommer artikeln i Dabas att uppdateras med nya uppgifterna om antalet överliggande nivå.

Som exempel ändrar vi att Basen ingår i Mellannivån med 9 st enheter och sparar. Då uppdateras artikeln med nya antalsuppgiften:

Ändrat antal ingående förpackningar

Updaterades 2 oktober, 2023