Dabas Manual VIII – Newsroom

Vad är Dabas Newsroom

De flesta företag lägger stora resurser på att utveckla produkter, recept och kampanjer, men om inte kunderna får veta, så är det till liten nytta!

Hur kommunicerar man då företags- och produktnyheter på ett strukturerat och kostnadseffektivt sätt? Hur får ni era kunder att se och läsa om det ni gör?

Vi tror nyckeln är att information finns där kunderna är! Stor del av branschen använder Dabas som ett dagligt verktyg, så genom att också samla branschens nyhetsflöden på ett ställe kan vi hjälpa till att säkerställa att er information når rätt personer i matsverige.

Med Dabas Newsroom får ni som leverantör:

En egen företagssida på Dabas där ni kan publicera nyheter, artiklar, filmer och mycket mer.

Exponering på Dabas startsida med era nyheter, pressreleaser, produktlanseringar och kampanjer

Användare ges möjlighet att följa ert företag och skapa egna branschbevakningar kring olika sortiment

Ni blir en del av den marknadsrapport som skickas ut varje måndag till de användare som prenumererar på branschnyheter och produktlanseringar

Era nyheter och flöden speglas upp i alla de system som i sin tur kopplar på flödet av branschnyheter till sina sidor

Ni får en egen levande företagssida i Dabas, som kräver minimalt med underhåll, där ni enkelt kan koppla på nyhetsflöden och andra flöden i sociala medier.

Orkla har ett Newsroom i Dabas

Så konfigurerar du ett Newsroom

Gå till Mitt newsroom från startsidan.

Dabas Startsida

Då öppnas redigeringsläget för ert Newsroom.

Newsroom redigeringsläge

I redigeringsläget finns möjlighet att konfigurera och publicera er information.

Logotyp

Lägg till logotyp – Genom att trycka på knappen öppnas dialogruta för att ladda upp ert företags logotyp.

Nyheter

Lägg till nyhetsflöde – Genom att trycka på knappen öppnas dialogruta för att länka en en RSS till ert nyhetsflöde. Här kan ni även ange er profilfärg till Newsroom.

Lägg till nyhetsflöde

Lägg till nyhet – Genom att trycka på knappen kommer ni in i skapaläget för en nyhet direkt i Dabas. Där finns möjlighet att skriva nyhetsrubrik, ingress, nyhet, publiceringsdatum, namn och ladda upp bild till nyheten.

Skapa nyhet

När nyheten du är klar med din nyhet, tryck på publicera så publiceras nyheten till ditt Newsroom. Nyheten kommer därefter också att publiceras till nyhetssektionen på Dabas startsida.

Publicera nyheten

Youtube

Här har ni möjlighet att länka in ert företags Youtubekanal.
Tryck på + Lägg till Youtube-flöde. Då kommer följande dialogruta att visas där ni kan skriva in er information. Avsluta med att spara.

Lägg till Youtube-flöde

Hållbarhet, kvalitet och socialt ansvar

Här har ni möjlighet att berätta hur ert företag arbetar med Hållbarhet, kvalitet och socialt ansvar.

Tryck på Svara på frågorna för att göra det. Då kommer följande dialogruta att visas där ni kan skriva in er information. Här rekommenderar vi att man skriver in en lagom lång text, och länkar vidare för att låta användare läsa mer. Avsluta med att spara.

Hållbarhet, kvalitet och socialt ansvar
Hållbarhet, kvalitet och socialt ansvar

Kontaktpersoner

Här har ni möjlighet att länka in ert företags kontaktpersoner.
Tryck på + Lägg till kontaktpersoner. Då kommer följande dialogruta att visas där ni kan skriva in er information. Det finns möjlighet att ladda upp bild på personen. Avsluta med att spara. Det går att lägga till en eller flera personer. Om ni vill lägga till flera personer upprepar ni bara proceduren.

Lägg till kontaktpersoner

Företagsbeskrivning

Det finns möjlighet att lägga till en företagsbeskrivning. Det gör du genom att trycka + Lägg till beskrivning.

Företagsbeskrivningen visas i sidfoten och där passar det att ha en kort presentation av ert företag eller organisation.

Företagsbeskrivning på Newsroom

Så redigerar du ditt Newsroom

För att redigera eller lägga till nytt innehåll på ditt Newsroom, gå in på samma länk till Newsroom. Varje block redigera med ikonerna ute i vänstra kanten.

• Logotypen ändras med pennan.
  • Nyheter och nyhetsflöde redigeras med ikonerna penna och RSS.
  • Youtubekanalen redigeras med ikon för penna
  • Kontaktpersoner kan raderas helt eller läggas till på nytt
Redigering av sidhuvud och nyheter
Redigera och skriv nyhet
Redigering av Youtube
Redigering av kontaktperson
Redigering av företagsbeskrivning
Updaterades 24 juni, 2021