Vanliga frågor om sökmotor och produktblad

Varför syns inte mitt produktblad på Dabas?
Om din produkt och produktblad inte syns på Dabas beror det mest största sannolikhet på att din produkt inte är publicerad. För att publicera på artikeln och tryck på ”Publicera nu”.
Hur gör jag mitt artikelnummer och produktblad sökbart på Dabas?
Lägg till Leverantörens artikelnummer på din artikel och spara den. Därefter ska artikeln publiceras till Dabas. Efter att det är gjort är artikeln tillgänglig, och sökbar på Dabas.
Hur hamnar jag högt upp i träfflistan på Dabas publika sökning?
Dabas sökindex, och vår ranking där, är uppbyggd på klassisk manér, dvs det handlar huvudsakligen om vem som har flest sökfraser som matchar det användaren söker på. Ju mer precist ordet matchar desto bättre. I tillägg så viktas resultatet på olika sätt för att göra träffbilden så relevant som möjligt (t ex ordet ”mjölk” är mer värt om det är en del av artikelbenämningen än om det ligger i innehållsförteckningen).

För att komma högt upp i träfflistan, så är ett generellt tips att lägga in de sökord ni tror era kunder använder under ”sökbegrepp e-handel”. Detta fält hittar du lite längre ner på första fliken ”Artikelidentitet” i Dabas.

Ett annat bra fält, som ingår i många sökmotorer är ”Marknadsbudskap” (…och då primärt det långa marknadsbudskapet. Det korta används generellt inte i Sverige.). Under marknadsbudskap kan ni lägga in lite längre säljande texter.
Hur ser jag mitt produktblad?
Hur hittar jag mitt produktblad?
Gå in via Artikellistan eller sökfunktionen (Mina sidor/Mina artiklar) och klicka på länken Visa i kolumnen Produktblad.

Visa produktblad från artikellistan. Det är alltså samma ”Produktblad” som användarna har tillgång till och det är de artiklar som är publicerade som har produktblad som visas på www.dabas.com

Om ditt produktblad inte är publicerat markeras det med ”Nej” i listan. Om du trycker på Visa så får du upp en dialogruta där du kan välja att publicera artikeln. Publicera artikel från artikellistan.

Det är även möjligt att publicera sin artikel innefrån artikeln. Tryck på knappen ”Publicera nu”.

Updaterades 23 september, 2022