Dabas Manual II Artikelhantering

Översikt

Dabas är ett system för PIM, Product Information Management, med inriktning mot livsmedels- och foodservicebranschen för att kunna hantera artikelinformation och synkronisera information med handelspartners och kunder.

Dabas är en molnbaserad plattform som är både snabb, användarvänlig och kostnadseffektiv.

Dabas är en GS1/GDSN verifierad databas och plattform.

Dabas PIM

Multi vy artikel

Dabas användargränssnitt innehåller en multi nivå vy där hela artikelhierarkin med flera GTIN kan visas och hanteras. Att editera och skriva in information kan göras för hela artikelhierarkin i denna vy.

Multi nivå vy

Produktdata visualiseras för att användaren ska få en god överblick av informationen. Systemet har inbyggda kontroller av informationen som ger varningar och feedback i användargränssnittet. Det finns även inbyggda funktioner som hjälper användaren att räkna ut logiska kedjor av information.

Varningar och feedback till användare

Enkel vy artikel

Dabas erbjuder också en enkel vy, för användare som föredrar att fokusera på en nivå och ett GTIN i taget.

Singel nivå vy

Produktvalidering och kvalitetssäkring

Dabas har inbyggda valideringskontroller för kvalitetssäkering och för att hjälpa dig som användare och producent att verifiera din produktinformation direkt i systemet.

Detta för att det ska vara så enkelt som möjligt att verifiera din datakvalitet innan publicering och synkronisering av produktinformation till marknaden, och innan ni skickar varucertifikat till era kunder.

Alla valideringskontroller i GS1/GDSN standarden är inbyggda i plattformen. Vi erbjuder även målmarknadsspecifika kontroller för andra målmarknader än Sverige.

Inbyggda kontroller och valideringar direkt för användaren
Varningar visas högst upp i statusbalken
Se mer detaljer om felet
Navigera till felet för att kunna åtgärda det

Informationsklasser och kategorisering

Alla artikelattribut är grupperade efter GS1 standarden där alla hör hemma i en klass av information. Dessa klasser återfinns i Dabas och artikelattributen är grupperade under dem.

Klasser av information
Exempel på artikelattribut under Artikelstatus

Det är möjligt för dig som användare att söka på artikelattribut, T-koder och klasser.

Sökning

Vilka klasser som visas för din artikel styrs av vilken artikeltyp din artikel är.

Artikeltyper

Språkstöd

Dabas har en datamodell med språkstöd. Det innebär att alla språkhanterade fält i GS1 standarden ges möjlighet för användarna att spara information på de språk som stöds av Dabas.

Det är möjligt att skicka VCD och synka sin produktinformation med de marknader som Dabas har stöd för, i dagsläget Finland och Danmark.

Flerspråkstöd
Flerspråkstöd

Hjälp och support

Dabas har inbyggda hjälptexter och alla artikelattribut har ikoner med ett frågetecken intill sig. Det kan man trycka på för att läsa mer om fältet och se dess definitioner.

Även denna FAQ, manual och kunskapscenter kan öppnas inne i Dabas och läsas för dig som användare när du arbetar i Dabas.

Exempel på hjälptext inne i Dabas
Updaterades 20 augusti, 2024